19. sij 2013.

Veju, veju pahulje... ja po glini šaram :)

Prije dva dana sam se žalila na kišno vrijeme i sivilo koje je trajalo nekoliko dana i pokušavalo moju vedru psihu neutralizirati tim svojim sivilom. Nakon što sam napisala post, samo nekoliko sati poslije sve je pobijelilo. Snijeg je konačno pao, a mene je preplavio prelijep osjećaj. Volim slike zimske idile koje se počinju smjenjivati u mojoj glavi, pa moram brže bolje posegnuti za komadom papira da ih zabilježim bilo riječima ili skiciranjem. Ovaj put sam posegnula za polimernom glinom, a na pamet mi je pala jedna misao koju je Pablo Picasso izgovorio: " I begin with an idea, and than it becomes something else". Tako da sam u svojoj glavi imala od prilike šta želim, a na kraju je ispalo još bolje od očekivanog. Pustila sam da me vodi moja mašta i skromno poznavanje tehnika polimerne gline. Tehnika Skinner blend mi je opet uspjela i sretna sam zbog toga. O ovoj tehnici ću pisati uskoro dok je još malo usavršim. ;) 



 Pripremila sam opet nekoliko nijansi boja polimerne gline i alat...



Skinner blend je tehnika gradiranja boje. Kao što vidite na mojoj kreaciji ovaj prelaz plave u bijelu.
Ova tehnika uvijek daje dubinu i vizuelno učini interesantno bilo koje umjetničko djelo.
Tehniku je otkrila Judith Skinner



Onda sam dodala malo pahuljica i sova je osnježila :) 


Broš je spreman za pečenje.




Broš je završen u potpunosti.

Da li vi volite snijeg?
Predpostavljam da vas inspiriše i da imate svoj ideal zime?!

Pahuljasti mmm.... pozdrav :) 








Broj komentara: 20:

  1. Ovo je savršeno! Nisam još probala tu tehniku, ali definitivno budem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba malo vremena dok se savlada, ali je zato super kad uspije ;) Tehniku možeš raditi i sa rolerom ali je najbolje sa pasta mašinom jer ide brže. Obavezno probaj jer kasnije možeš praviti razne polimerne rolate ;) Hvala na pohvali ;)

      Izbriši
  2. Čarobno...Baš je to lepo kad te neko godišnje doba inspiriše da stvaraš u tom duhu. Volim zimu i sneg, ali tada malo stvaram. To je moje vreme za sanjarenje, leškarenje, čitanje knjiga uz veeeliku šolju čaja...
    Sovica je stvarno predivna...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Katarna! Ovo je nastalo dok sam slušala muziku sa tvog bloga ;) Play lista je stigla, smještena je na Winamp i sada uživam. :) Hvala ti puno!!! Zima je super i tom pogledu kako si je ti opisala, činim i to samo malo manje ;) Čaj je moje piće uvijek! :)

      Izbriši
  3. Mnogo volim sneg i ova kreacija je prepreslatka,pun pogodak:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, volim kada ima raje koja voli snijeg i koji me razumiju :)) Hvala puno Bojana, bit će još snijegom inspirianih kreacija ;)

      Izbriši
  4. Ako već moram birati,onda bolje snijeg nego kiša...Vesela , zimska sovica,detalji veselih boja..preslatko:)Trebalo je imati znanja i strpljenja za ove pahuljice , šal, kapicu..Svaka čast:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, treba jako puno strpljenja, a svaki dan pokušavam naučiti nešto novo kako bih primjenila u svom radu. Meni je snijeg također draži ;) Hvala puno na komplimentu! <3

      Izbriši
  5. Pridružila sam se sa svim guštima.Zaista preslatki radovi.Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tatjana puno! :) Nadam se da ćeš uživati, pratiti i komentarisati. Tvoj blog je bonbon i drago mi je da sam te otkrila ;)

      Izbriši
  6. Mala slatka sovica :) oraspoložila si me ovom sličicom ... Ja nisam ljubitelj snijega, najviše volim proljeće tako da ga jedva čekam, više se radujem nego ljetu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim svako godišnje doba ali kad je stvarno to to, bez ovih nekih čudnih promjena koje nam se dešavaju. Proljeće je također moje omiljeno godišnje doba. ;) Sve se rađa iznova, drage visibabe (moje najdraže cvijeće)dolaze na moj stol :) zelenilo gdje god pogledam, sunce...ma sve :) Da, i ja jedva čekam proljeće! :))))

      Izbriši
  7. Ajme ova sovica mi je preslatka :)) tvoji su mi jedni od najslađih broševa dosad :)

    I da, odgovorila sam ti kod sebe na blogu na pitanje vezano za komentare, nadam se da sam pomogla :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala puno! Drago mi je da ti se broševi sviđaju! ;)
    Također, hvala i za pomoć, uspjelo je sve ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. And this one ins so cool! Your attention to detail and your pretty colors are a delight for the eyes!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you very much Meeha! :D I'm so glad you liked it!

      Izbriši