10. sij 2013.

Oružje za masovno stvaranje

Da li se nađete u situaciji kada po nekoliko sati provedete na netu gledajući određeno 'oružje' koje vam treba, a niste u mogućnosti nabaviti ga u svom gradu? Znam, dešava vam se! :) Ne mora to konkretno biti 'oružje' kao što je ovo moje ali imate sigurno svoje 'mušice' o kojim maštate ili jednostavno vam treba da biste unaprijedili sebe ili svoj rad. Tako neku noć tragajući za određenim alatom dođem na ideju da fotografišem svoje 'oružje' bez kojeg ne mogu zamisliti kreiranje nakita.



Moje osnovno oružje za masovno kreiranje :) 

Nedostaje tu još nekoliko stvari kao Fimo mašina i tepsija za pečenje u koju složim svoje minijature, 
ali ovo je to od prilike. 

Kada se sjetim svog početka u kreiranju sa polimernom glinom imala sam samo, Fimo masu, crveni Fimo alat za modelovanje, nešto malo žice, skalpel i to onaj obični, nekoliko maminih igala koje i danas služe svrsi, jedna stara kliješta i roler kojeg je 'glumila' jedna velika epirueta sa nekog koktel partija. Zahvaljujući tom skromnom alatu i mojoj upornosti uspjela sam dosta toga kreirati, prodati i zaraditi kako bih kupila alat, a time unaprijedila svoj rad. Nekad je zaista zadovoljstvo osvrnuti se i vidjeti kako su neke stvari počele i kako su isčezle. To nikad ne treba zaboraviti, a svakako treba krenuti dalje. 

Na fotografiji se nalazi osnovno 'oružje' i to ne znači da koristim samo dvoje kliješta ili jedne Fimo nožiće. Toga ima duplog, troduplog i četveroduplog. Ne mogu koristiti isti nožić kada režem crnu boju mase pa odmah  poslije toga bijelu. Nije to nikakvo puhanje već jedno rezonsko razmišljanje. Dok sam imala jedan nožić na stolu je obavezno stajala krpica sa kojom sam brisala taj nož kako bih mogla rezati iduće boje. To oduzima mnogo vremena! Kako bi bilo da slikar ima samo jedan kist i jednu čašu vode? 

Kakav je bio vaš početak?

Koje je vaše 'oružje' bez kojeg ne možete zamisliti svoj rad? 

Do čitanja.
Lijep mmm.... pozdrav 





2 komentara:

  1. Točno znam kako je to kad gledaš u nešto što si nikako ne možeš nabaviti (barem ne odmah). Trenutačno imam jednu takvu stvar koju gledam već mjesecima i sigurno još neko duže vrijeme neće biti moja :((

    Ja ne mogu bez svog fotoaparata (zapravo čitavog njegovog ruksaka sa svim dodacima). I šarenih kemijski i papira :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Razumijem te :( i ja imam neke želje koje će morati malo sačekati :(

    Onako ih s vremena na vrijeme 'obilazim' na netu ali srećom ima toga pa ne moram 'strahovati' da će nestati :)

    Obzirom da ti je fotografija ljubav, mogu te zamisliti jer imam prijatelje i kolege koji također kao ti nose non stop kompletnu opremu sa sobom. :)) To je slatka muka :)

    Volim i ja šarene hemijske, a i papiriće ;) ma sve što se tiće tih nekih stationary stvarčica ;)

    OdgovoriIzbriši