2. sij 2013.

Dobrodošla 2013! Nadam se da ćeš biti dobra! Sretna Nova Godina!

Prošla godina je bilo izuzetno radna, ali i teška. Bilo je tu svega, od pokvarenog kompjutera pa korištenje kompjutera mog momka, pa dobila novo/stari koji se također ubrzo pokvario. Sve samo da nije kako treba. :P Zbog toga sam i kaskala u mnogim stvarima koje sam željela pokazati i putem bloga kao i na ostalim mrežama gdje prezentiram svoje radove. 
Srećom, sada je tu potpuno novi kompjuter spreman da podnosi sve moje mušice. :) 

Naučila sam mnoge stvari ne samo vezane za polimernu glinu, nego i one kojim te nauči posao, ljudi, život. Hvala na tome! Znam, bit će toga još. Idemo dalje... 

Jedna od omiljenih stvari koje sam naučila jeste korištenje Photoshop-a (svaki dan učim) tako da moja grafička dizajnerica neće biti opterečena non stop nekim mojim manjim zahtijevima. Volim neovisnost pa sam se u tom smislu dobro angažovala i savladala mnogo toga. Ne želim nikoga opterečavati. Sve što radim vezano za moje mmm.... kreacije radim sama. Skiciram, crtam, kreiram, fotografišem, obrađujem fotografiju, postavljam logo, postavljam fotografije na sve mreže kojima sam se pridružila. Također i svoja pakovanja režem, bindujem, savijam, lijepim. To mi je ne kreativni dio posla gdje se osjećam baš kao mašina mada, kada vidim kako moje ljepotice kutije ispadnu na kraju, budem zadovoljna. 

Ono čemu se radujem jeste svakako prvom rođendanu mog bloga! :) Tako da ću prirediti jedan mmm.... poklon kojim ću obradovati nekog od mojih blog prijatelja. STAY TUNED! ;) 

Sada ću da vam pokažem neke 'Work In Progress' fotografije koje su nastale u protekloj godini, a meni su jako drage. Volim obilježiti neke momente mog rada. Možda tako potaknem mnoge da kreiraju i realizuju svoje ideje na svoj način. 


 Puuuuno snješkića!!! :)  Inaće moj omiljeni motiv! 
Već imam neke nove ideje za idući put.
Pretvorila sam se u sovu pa sam ih realizovala prema sebi. :) 
Da, i ja sam ovako šarena! ;) Ovu kreaciju i još jednu još uvijek nisam dovršila. 
Nisam se odlučila da li da bude prstenčić ili privjesak za lančić..hm

Gingerbread Man & House ne mogu proći bez pažnje kad su u pitanju praznici.

Poslije ovih kreacija je nastala ekspanzija na mom facebook page-u.
Ne znam zašto je to tako bilo ali mi je jako drago! 

Mnogi umjetnici i kreativci stavljaju svoje fotografije u toku rada ( ja ih bilježim još od ranijih dana dok sam bila učenica u Umjetničkoj školi ) pa sam na to gledala sasvim normalno dok je druge oduševilo. Dobila sam mnoge mailove i poruke gdje su me mnogi pitali 'kako ovo' i 'kako ono' što me jako obradovalo! Proslijedila sam im link svog bloga, naravno. :) Volim razmijeniti iskustvo još ako ću tako nekome pomoći, time je i zadovoljstvo mnogo veće. Volim naravno i kada meni neko pomogne! :) 

Moje kreacije su odraz onoga što volim, inspiriše me dosta toga, a posebno djeca. Zbog toga su moje kreacije 'djetinjaste' , a boje su moj život! Mnogi odrasli se također pronalaze u mojim kreacijama i sretna sam zbog toga. mmm.... handmade accessories će postepeno dobijati druge dimenzije i transformacije. I kada isprobam sve tehnike kojim sjaji čarolija polimerne gline tada ću da izgrađujem svoj sopstveni stil koji će kasnije imati formu one prave umjetničke vrijednosti. Mislim da je polimerna glina zauvijek zarobila moje ruke, srce i mozak pa će vjerovatno biti i dio mog izražavanja u profesionalnom umjetničkom izražavanju. 
Završila sam Akademiju Likovnih Umjetnosti ovdje u Sarajevu i to Grafiku. Poznajem dosta toga kada je u pitanju Likovna Umjetnost, znam teoriju likovne forme, psihičke elemente i sve što ima doticaj sa umjetnošću likovnog tipa ali polimerna glina nikad nije postojala kao predmet izučavanja na ALU, nažalost! Zbog toga učim non stop, možda i više nego što treba da bih stigla i pohvatala sve propušteno. :) Kreiram sve što mi padne na pamet na svoj način. Isprobavam kako materijali djeluju u određenim momentima, radim, griješim ali i naučim. 

 Još par fotografija, da vam obojim neutralnu boju dana ;) 


 Halloween je bio blizu, a naranđasta Fimo Soft je zaista prelijepa!Prije par dana su nastale 'Životinjsko Carstvo' kreacije za jednog divnog kupca.Kao što sam maloprije spomenula NE kreativni dio posla. 
Rezanje mmm.... handmade accessories pakovanja  

Puno rada, nereda, reda, alata, boja, kutija i kreacija na jednom mjestu. 

Možda za nekog i previše?!

Ja sam najsretnija u ovim momentima zbog toga ih i bilježim.

Da li vi imate neke svoje 'momente' koje rado bilježite u toku svog rada?

Želim da ovaj blog poveže sve kreativce, nije bitno da li kreirate nakit kao ja. Divno je i ako pišete pjesme, priče, slikate, crtate, fotografišete, volite make up, bavite se modom i sl. Bitno je da se povežemo i razmjenjujemo iskustva. Rado pratim mnoge od vas, neke sam otkrila sama, a neki su otkrili mene i to je super!  

Do idućeg posta još jednom želim da vam sve bude mmm.... u Novoj Godini! Broj komentara: 12:

 1. Dopadaju mi se tvoji radovi,prelepi su.I ja volim boje i tu veselost u stvorenim predmetima.Korisnih saveta i ideja ima ovde da se procita,pa se pratimo i u sledecoj godini.Pozdrav:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala puno! :) Nadam se da ćeš uživati prateći moj blog i da će ti biti od koristi. Ja ću vrlo rado pratiti Vaš rad. ;)
   Lijep pozdrav :)

   Izbriši
 2. woooow preslatki su :) odusevljena sam
  sve pohvale za blog :)
  sta kazes da pratimo jedna drugu?

  http://zorjanakanjuga.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala puno Zorjana! :) Vrlo rado ću pratiti tvoj blog,već sam se priključila, tvoje odjevne kombinacije su jako zanimljive. :)

   Izbriši
 3. Puno sreće sa novim compom da se više niakd ne pokvari :D i sretna Nova :D


  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala :) Nadam se da neće više, bilo je dosta! ;) Također Sretna Nova i sve najljepše! ;)

   Izbriši
 4. neka ti ova 2013 bude svakako,kreativnija,inspirativnija,srecnija i ukratko puno bolja od ove sto je hvala bogu zavrsena....volim ove tvoje slike,sarene i medene :D

  OdgovoriIzbriši
 5. Hvala Sukie na željama i komplimentu za fotkice :) Također sve najljepše! ;)

  OdgovoriIzbriši
 6. Gospode, kak odivno! Obožavam tvoje radove, sve do jednog! Ne mogu čak ni da kažem koji mi je omiljeni! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. :D Hvala Jelena puno! Drago mi je da ti se sviđa ;)

   Izbriši
 7. nemam riječi - predivni radovi! bravo!

  OdgovoriIzbriši