30. ožu 2013.

Tako jednostavno, a tako super!

Dragi moji blog prijatelji nadam se da me niste zaboravli. :( 

Jako sam zauzeta pa ne stignem pisati postove, ali zato skupljam materijal za pisanje, ako ništa. ;) Pred spavanje obično stignem pogledati šta ste pisali ali ne stignem komentarisati pa mi ne zamjerite. 

Nedavno tako čitajući vaše blogove naletim na jedan link na blogu Craft Gossip o tome kako na brz i jednostavan način napraviti figuricu Zeke. Kako se bliži Uskrs i Vaskrs mislim da će se mnogima od vas svidjeti. 
Ovaj Zeko je zaista prejednostavan za uraditi. Neki od vas imaju dječicu pa se možete na jedan vrlo zanimljiv i kreativan način igrati s njima, a ako još primjenite polimernu glinu kao materijal, figuricu možete ispeći, a onda će biti jedna divna uspomena koja će čuvati te vaše momente. Ja nisam imala vremena praviti Zeku na moj način ( znate koji sam perfekcionista pa bi moj zeko morao izgledati kao da je živ ) :D odlučila sam uraditi Zeku iz ovog tutorijala. Tačnije, ja sam uradila dva i pet jaja. :D Za 15 minuta sam uradila oba, s tim što mi je pečnje, šmirglanje i lakiranje oduzelo nekih sat vremena dodatno, ali kad se lak osušio mojoj sreći nije bilo kraja. Ispali su zaista preslatki. 

Zeke i jaja sam odlučila pokloniti drugarici Maji.

Inaće ne znam mnogo o ovoj umjetnici koja je uradila tutorijal. Ono što znam jeste da je iz Poljske i da se zove Ewa i na youtube-u ima naziv LetsClay WithEwa i ima nekoliko videa koji pokazuju kako uraditi određene figurice na jednostavan način. Zaista je fantastična! Poslat ću joj mail da vidi kako moje figurice izgledaju na osnovu njenog tutorijala. 

Ovako je počelo kod mene.... 


Prvo sam uradila gospođicu Rozu i tri jajeta :) 


Onda sam je sprijateljila sa gospodinom Plavim kojem sam u ruke stavila da drži jedno tufnasto jaje.



Zeke sam uradila u fazonu žensko i muško jer ide kao poklon drugarici i njenom momku. 




Kako vam se sviđa ovaj tutorijal? 

Da li ćete pokušati napraviti ova slatka stvorenja? 




Svima koji slave od srca želim sretan Uskrs! 


Thank you Ewa for the wonderful tutorial! 

Broj komentara: 10:

  1. A slatki su :))

    Imala sam u planu izrađivati nešto prigodno za Uskrs, ali nisam stigla, a večeras sam prelijena za išta. Iduće godine :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ovo sinoć za čas uradila jer nisam mogla odoliti kako su jednostavni za uraditi ;) Inaće, jedino volim raditi điđe kad su zimski praznici, a nikad nisam ni za jedan drugi :/ Ima vremena, radit ćemo, sad odmaraj i ja bih najradije!!! ;)

      Izbriši
  2. ja ću, zasad, gledati kako ti to radiš :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hi Selma,
    Your bunnies are ABSOLUTELY FANTASTIC.Their faces are so funny and sweet and they made me smile all day :) I'm happy that I can see your work because I have more inspiration to make next tutorials. I hope you'll try more :)
    PS. My bunnies are happy too because they have now real relatives and friends in your country :)
    Ewa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OMG!!! :D I'm so happy to see your comment here and even more happy that you like my bunnies!!! Today I am the one who will not take the smile off the face! :D Thank you very much Ewa! :D I wish you a lot of creative ideas, and of course I will try to make more figurines this is a great way to practice ;)

      Izbriši
  4. Predivni su, Selma. Apsolutno savršeni za ovu priliku :)
    Potpuno te razumem kad je nedostatak vremena u pitanju. I ja mučim istu muku. Sve mi se nekako čini da mi je dan prekratak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako! Prije sam govorila da za sve se ima vremena, a sad baš suprotno. :P Drago mi je da su ti se svidjeli Zečići, hvala ;)

      Izbriši
  5. Maybe eke is easy for you to make, but to me...it's a miracle he came out so cute and playful! You are a girl with lots of talent :)

    OdgovoriIzbriši