8. tra 2013.

Lizalo NIJE uvijek slatko!

 Kako je dobar osjećaj upoznati svaki dan neke nove ljude! Meni se to dešava često, a za sve su 'krivi' moji mmm.... slatkiši. Oni su 'krivi' jer sam prije petnaestak dana dobila jedan jako zanimljiv posao, a upravo jedno super poznanstvo mi je omogučilo taj posao. Bila sam presretna što se moj trud pokazao da mogu raditi i veće projekte. Zadatak mi je bio uraditi deset broševa i deset prstenova sa motivom lizala koji mora biti identičan onom koje su mi poslali. Između svake boje je morala stajati bijela linija. 

Ovaj sam primjer dobila... 
Tražili su mi da veličina broša i prstena mora biti identična, to jest 3cm. Lizalo je trebalo biti bez drške. Znala sam odmah da će biti ne moguće dobiti ovoliko spirala na tako malu zadatu veličinu ili ako može to bi bile jako tanke 'zmijice' , a to kod ove vrste lizala ne bi izgledalo kako treba.

Naravno, prvo su tražili primjer gdje sam trebala kreirati i privjesak za lančić. 

Poslala sam primjere... Nije bilo bitno koliko će biti spirala, bilo je bitno da lizala liče na njihov logo, da je bijela linija između svake boje. Moji primjeri su PROŠLI!!! Bili su oduševljeni i prezadovoljni! :D Odustali su od lančića, jer su umanjili broj svojih radnika koji će ih predstavljati na event-u. Obzirom na rok koji sam imala (četiri dana) to je meni bilo sasvim uredu! Od tih četiri dana ostalo je na kraju tri dok su se odlučili koliko komada u konačnici žele. 

Krenula sam sa radom...

Pripremila sam oko 700g polimerne gline, onda sam shvatila da apsolutno toliko ne treba! Onda sam smanjila količinu, pa sam i tada vidjela da mi toliko ne treba! :D Prvi put sam radila ovako nešto, bilo je logično da mi neće ići sve kako treba od prve. Dok sam se zezala sa količinom gline koliko treba i ne treba meni je vrijeme curilo. Zašto vrijeme UVIJEK tako leti kad se radi nešto tako bitno, kad nema potrebe za nervozom i kad ti treba dobra koncentracija???!!! 
SREĆA je bila što sam prije početka ovog rada naučila na onim primjerima uraditi šaru lizala kakva je trebala biti, ona mi je uspjela iz drugog puta što je bilo sasvim ok. Da sam se još tu 'zezala', mislim da ne bih stigla sve na vrijeme. Tepsija se lagano popunjavala... Što sam više redala, sve sam više gledala na sat. 


Sreća me je pratila i u toku rada, nije bilo one mikrskopske prašine,
 tako da nisam imala potrebu puno šmirglati kreacije! Jeeee! 
To mi je dosta olakšalo i dalo više vremena!


Najsrtenija sam bila kad sam ih poredala da se osuše poslije lakiranja.
Stavila sam tri sloja laka kako bi lizala izgledala što slađa i sočnija.


Ovo je konačan rezultat mog rada.


Onda je upakovano... 
ali zamislite kada shvatite da nemate završene ambalaže u svoj toj muci :( 
Da! I ambalažu sam rezala, bindovala i lijepila!
Stvarno ne znam kako sam stigla sve! 


Definitivno, lizalo nije uvijek slatko! :) 


Broj komentara: 15:

 1. ove lizalice izgledaju kao prave, krasne su!
  a ti si to tako PROFI odradila, bravo! i pakiranje i sve, čestitam!

  OdgovoriIzbriši
 2. Znam da si se namučila, ali ove tvoje lizalice su zaista slatke :)
  Razumem muke na kojima si se našla. Vreme najbrže izmiče kad žuriš da završiš neki posao i kad ti neko dahće za vratom. Ali, na svu sreću sve se završilo dobro i ispalo sjajno. Nisam ni sumnjala u tebe :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Vrijeme je samo letilo!!! Bilo je gusto ali sve je super završilo što je najbitnije ;) Danas mi je stigla jedna knjiga sa Book Depository-a, stvarno je super ova stranica!!! Knjiga je stigla za 6 dana, a došla bi sigurno i brže nego je bio Uskršnji praznik kad sam naručila ;) Hvala ti Katarina do neba za link!!! <3

   Izbriši
 3. woooooooow, ostala sam bez riječi, stvarno preslatka lizala iako nisu slatka, savršeno :D

  OdgovoriIzbriši
 4. Savršeni su!!!
  Čestitam na poslu, baš mi je drago zbog tebe :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Matea, ova vrsta posla mi je baš dobro došla! ;)

   Izbriši
 5. Super je ispalo sve, bice to sladak detalj na radnicima :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Sabina. :* Jedva čekam fotografije sa eventa-a! :D

   Izbriši
 6. These are absolutely adorable and look good enough to eat!! Love it! :)

  OdgovoriIzbriši
 7. They look so beautiful packed together.... great work!

  OdgovoriIzbriši
 8. Savrseno odradjeno! Obozavam fimu, jedno vreme sam sve zivo pravila, cak i dugmice..Mislim da je savrsena za razne stvari, vrlo zahvalna i laka za rad, a boje su divne! Svaka ti cast!

  OdgovoriIzbriši