31. sij 2015.

Mali osvrt na magazin From Polymer To Art

Dok pišem ovaj kratki post slušam soundtrack "How to train your dragon" i uživam! Jeste li pogledali oba dijela ove divne animacije? Ukoliko niste obavezno pogledajte, nećete se pokajati!

Januar se smatra 'najdužim' mjesecom u godini, ali moram priznati da mi je jako brzo prošao. Privela sam kraju sve narudžbe od prošle godine, obnovila sam materijal, zabilježila neke nove ideje i uživala u nekim novim knjigama i magazinima o polimernoj glini. 

Nedavno sam dobila od prijateljice dva magazina (drugo i četvrto izdanje) o polimernog glini "From Polymer To Art". Moram priznati da nisu loši mada mislim da im je cijena visoka jer sam za cijenu jednog ovog magazina kupovala knjige sa preko 150 stranica. Magazin predstavlja tutorijale poznatih i manje poznatih umjetnika koji se izražavaju kroz ovaj materijal. 


From Polymer To Art
Ljubičasto i zeleno izdanje

Bez obzira na cijenu, moja je želja da ih imam sve jer me ovakve stvari inspirišu. Nije stvar samo u tutorijalima jer manje više ove tehnike sam viđala mnogo ranije, već sama ideja o magazinu mi se dosta svidjela. Svaki magazin je tematski, a kada je nečiji fokus na tome da svaki put taj magazin predstave sa određenom temom onda je time i odgovornost veća. Vidjet ću kako će stvari ići dalje jer tek imam dva magazina ali sad za sad je zanimljivo.


Sada je vrijeme da se bacim na realizaciju novih ideja, jako sam nestrpljiva!


Kako ste Vi proveli ovaj mjesec? 


♥ mmm....4 komentara:

 1. Tako se radujem što si se pronašla-Nisam odavno gledala tvoje radove i sad sam otisla na Flickr i ODUŠEVILA se.Em imaš kvalitet,ime i pakovanje,BRAVO.Nadam se da ti je i prodaja u skladu sa kvalitetom koji poseduješ.Samo napred.Svaka čast :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Draga Cale hvala mnogo! ♥ Još se pronalazim, još uvijek sam 'nemirna' po tom pitanju, dosta istražujem pa se malo i izgubim :)))) Ove godine ću uvesti i neke novine, radujem se tome, a nadam se da će te i vi svi uživati zajedno sa mnom u tim promjenama!

   Izbriši
 2. Jao, gledala sam oba dela crtaća, i to drugi deo nedavno u 3D bioskopu sa Kisom i Jojom. Fantastični su!
  Odlično je da si pronašla časopis u kome možeš da saznaš i naučiš neke nove stvari iz oblasti koja te interesuje. Svima nam je jako potrebno tako nešto, ali, nažalost, na ovim našim prostorima malo je stručnih časopisa. Jedino nam ostaje da se okrenemo stranim izdavačima...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Strani izdavači su zakon, a tebi neću moći nikad dovoljno zahvaliti na preporuci za Book Depository! :)) ♥

   Izbriši