31. lis 2014.

Jezive poslastice

Posljednjih nekoliko godina Noć vještica je postao jako popularan 'praznik' u Sarajevu. Ne znam kako je u drugim gradovima i susjednim zemljama, nisam se tom temom bavila dublje, ali morat ću malo da istražim. Kako god bilo, svejedno volim vidjeti kostimirane i našminkane ljude. 

U tu čast sam odlučila napisati post i pokazati neke moje 'jezive' kreacije koje sam radila ovih dana. Inspirisana sa Frida Kahlo i meksičkim praznikom Dia de los Muertos odlučih da uradim neke kreacije u mmm.... stilu.

Ovo je jedan od načina kako sam zamislila šećerne kosturske glave držeći se svog slatko-jezivog recepta. 


 Prvo sam počela raditi prsten.


Onda su mi naumpali keksići koje sam brzinski skicirala i krenula u realizaciju istih. 


Uslijedilo je ukrašavanje.
Ornamente sam strpljivo crtala tečnom polimernom glinom.Prvi keksići su bili sa crvenom ružom, sa manje detalja, a onda...


sam zakomlikovala. 


Ovako je izgledao prsten kad sam ga završila. 


Da li ste Vi večeras kostimirani? 


Jezivi mmm.... pozdrav! ♥ Broj komentara: 11:

 1. Jezivo i slatko, baš kako treba da bude! Ideja ti je fenomenalna!
  Inače nisam primetila da se taj dan nešto posebno obeležava u ovim našim krajevima, no sećam se da smo kao deca rezbarili bundeve, praveći neki jezivi lik, a onda u unutrašnjost ubacivali upaljenu sveću. I koliko pamtim to me je jako plašilo :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je da ti se sviđa, hvala ti! :)
   I mene je to plašilo :) Imala sam komšinicu koja je uvijek na svoj prozor stavljala vješticu, koja mi je bila prestrašna, a navečer je 'gorila' bundeva. Ovdje je Noć vještica postala jako popularana. Sjećam se dok sam išla u srednju školu, jedino se u našem školskom bifeu organizovao Halloween party jer smo mi umjetnici i "drugačiji" mislim da je od tada sve krenulo. :))

   Izbriši
 2. Pravo da ti kažem, ne znam koja je lepša! Prsten je savršen, minđuše su ...da :) preslatko jezive!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Jelena! ♥ Iskreno, uživo je sve mnogo ljepše, glazura, ornamenti, tekstura, a prsten me je oduševio također, njih ću definitivno još uraditi. :) Jesi li ti radila išta slične ili iste tematike?

   Izbriši
  2. Nisam radila ništa slično.Moja ideja je bila da kopiram Fridin nakit,onaj koji nosi na fotografijama...jedna oglica mi se dopala :)..za sada je to još samo u planu.
   Verujem da izgleda bolje uživo..mada i ovako na slici je savršeno

   Izbriši
 3. ja sam više nego oduševljena, ovo je prelijepo ^_^

  OdgovoriIzbriši
 4. Fantastično odrađeno! Trebalo je iskombinovati sve te detalje i boje, a ne pretjerati. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, željela sam da ne bude prešareno i uspjela sam. :) Uskladila sam boje i na ovaj način naušnice su baš nosive. Hvala Gordana, drago mi je da ti se svidjelo. ♥

   Izbriši