5. lis 2013.

Lijeni dan, dobar dan?!

Vikend!!! Ooo, da! Iako je za mene počeo već jučer, jedva sam čekala da se zasluženo odmorim i da malo 'parazitiram' po kući. Nisam odavno vjerujte mi. Izležavam se sa laptopom, piđamu nisam ni skidala kako sam se probudila! :) Pregledam e-Bay, Amazon i The Book Depository, tražim neke sitnice. Mmm.... a sve to uz veliku kriglu limunade. Ja jako volim limunadu! :)

Mnogo sam radila, jedva sam stizala da se posvetim svojim idejama i novim minijaturama. Završila sam jedan posao, a već sam ugovorila drugi. Opet lizala. Organizatori događaja su bili zadovoljni pa su mi opet ukazali povjerenje. Radujem se tome! Onda ide kreiranje nakita na temu 'Noć Vještica'. Ne znam kad ću imati vremena opet pisati  pa da se sada bar malo tuspasim.

Sinoć sam skicirala par cupcakes-a za buduće naušnice. Cupcakes-i su mi u glavi non stop! 



Nisam mogla odoliti pa sam našla i predivne dnevnike sa temom cupcakes-a. Jedan će služiti za recepte, a drugi za skiciranje nakita u vidu poslastica...


Ako neko zna da postoji knjiga koja obiluje fotografijama kolača, cupcakes-a, cake popsa, muffins-a itd molim da mi preporuči! Vidim ja, mnoge od vas prave jako jako lijepe kolače!!! 

Kada pregledam ove stranice, ne znam zašto ali meni odjednom sve treba! Jel vama to poznato?! Treba mi sto knjiga, odjeća, torbe, šminka, dnevnici, šolje, naljepnice, lakovi za nokte, čarape (čarape mi uvijek trebaju, ne znam da li sam vam ikad spomenula ali čarapice su moj fetiš i imam ih preko 150 pari, raznih brendova, sa raznim motivima od medvjdića, sova, čajnika, kolačića, srcadi, cvjetića, snješkića, novogodišnjih motiva... itd. Meni je najlakše kupiti poklon, dovoljne su jedne čarapice da me baš usrećite! :)

Tako pretražujući po internetu, sjetim se stranice Romwe koju dosta reklamiraju mnoge modne blogerice. Tražeći neku široku udobnu majicu za ove jesenje dane naiđem na najljepšu majicu na svijetu! :D 


Botticelli je moj najdraži umjetnik iz perioda Renesanse još od mojih srednjoškolskih dana, a ovo likovno djelo "Rođenje Venere" predstavlja dolazak ljubavi na zemlju. 

Žao mi je što nemam fotografije da vam pokažem monografiju Botticellija koju sam radila za svoj maturski rad. Za moju opsjednutost Botticellijem su znali svi, ali nisam baš željela njega kao temu za maturski rad jer je pretežak (Zamislite samo naslikati ovu jednu njegovu sliku?!) Ja sam ih koliko me sjećanje služi naslikala dvanaest i to samo u monografiji, a još sam morala uraditi reklamni materijal  za promociju monografije. 
Moj dragi profesor je volio 'provocirati' i na kraju sam dobila jednu od najtežih tema.
 Ako uspijem doći do tih fotografija rado ću vam pokazati! 
Zato sada sa nestrpljenjem čekam ovu divotu! 

Pisala sam vam o svom 'pekarskom' nakitu. Nakon toga sam dobila posao gdje sam za predstavništvo firme Tim Zip iz Sarajeva kreirala peciva kako bi otišli kao poklon u glavnu firmu u Zagrebu. Reakcije su bile više nego pozitivne, a posebno se oduševio direktor firme za kojeg sam uradila privjesak za ključeve sa logom firme. 

Ovo je jedan simbolični kolaž kao uspomena na taj posao...


Ovdje nisu prikazane sve kreacije koje su otputovale u Zagreb, ali ove su bile primarne. 
Ovo su njihovi najprepoznatljiviji proizvodi. 

Hvala Tim Zip Sarajevo! 

Ovo nije post kakav ste navikli čitati na mom blogu. Nadam se da Vas nisam smorila. 
Sad nastavljam svoj ritual, idem malo čitati o polimernoj glini i skicirati nove ideje.

Sve sam pripremila što mi treba...



Kako vi provodite 'lijene' dane kad vam se ne ide nigdje?


Uživajte! 

Lijep pozdrav! :*






Broj komentara: 6:

  1. Čestitke na svim tvojim angažovanjima! I više nego zasluženo su ti ukazali poverenje jer tvoji radovi, osim što su prelepi, deluju profesionalno i perfektno! Uživaj u vikendu i novim planovima, jedva čekam da vidim nešto novo.
    Srdačan pozdrav,
    Vesna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Vesna, hvala ti puno na ovim divnim riječima!

      Izbriši
  2. Ne secam se kada je bio poslednji takav dan, ispitni rokovi su u toku, a ja sam se prijavila za prodajnu izlozbu u Bg-u odmah posle ispita...ne znam gde mi je glava i bas ti zavidim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja od danas nastavljam sa poslom, a ovo ljenčarenje mi nikad nije brže prošlo, eto malo da te utješim :)) Sretno sa ispitima, ali i sa izložbom! <3

      Izbriši
  3. Joj ja bi jako voljela vidjeti te fotografije, pronađiiii ih nekako :))) Ja sam maturirala na impresionizmu, bila sam (i još uvijek sam) totalno opsjednuta s tim razdobljem u umjetnosti. Sad kad si pokazala ovu majicu, ja bi baš voljela jednog Moneta nositi okolo :D

    Ja sam zadnjih dana lijena do bola, gotovo me sram priznati. Samo šetam psa okolo i petljam po netu. Također obožavam limunadu, a o čarapicama da ne počinjem, više ih nemam gdje držati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potrudit ću se naći fotografije. ;) Ali ne mogu da vjerujem da ti je Impresionizam drag, jer to je i moj najdržai period, na stranu Botticelli on mi je naj umjetnik u Renesansi, ali Impresionizam mi je naj naj naj po svemu, Renior, Monet i Edgar D. su moje ljubavi, a tek koliko imam knjiga i monografija, kod mene bi ti bio raj :D Znala sam ja da mi imamo dosta zajedničkog!!! :)) Nadam se da će uskoro biti i Impresionizam na majicama! :D E, baš si me obradovala ovim komentarom! :D <3

      Izbriši