15. ožu 2013.

Ideje, ideje, ideje!

Ne volim zapostavljati blog ali zbog obimnosti posla mislim da ću u ovom mjesecu imati jedva dva posta. Žao mi je zbog toga, ali ću kad završim vrlo rado napisati kako mi je bilo i zbog čega sam odsustvovala. ;) 

Nadam se da će mi do tada stići set mojih željenih kliješta za nakit koje sam naručila pa da se malo pohvalim ali svakako ću vam pokazati i linkove gdje ih možete naručiti. ;) Užasno sam ne strpljiva! Volim alat to je nešto nevjerovatno! :D 

Pripremila sam za vas i jedan mali tutorijal Mokume Gane tehnike pa se iskreno nadam da ću do kraja mjeseca stići obraditi fotografije i predstaviti vam tu divnu tehniku. 

Mogu vam reći da jedva čekam završiti posao koji sam dobila jer mi se 'nagomilalo' hiljadu nekih ideja koje jedva čekam da realizujem! Ideje, ideje, ideje!!! Srećom papir mnogo trpi pa ih non stop zapisujem i skiciram. 

Ono zbog čega sam poželjela i ugrabila vremena da napišem ovaj post je jedan prelijepi Digital Scrapbooking koji mi je uradila moja kolegica i drugarica. Ne mogu vam opisati koliko mene ovakve stvari obraduju!!! Sabinin blog svakako posjetite. Ljepota i jedinstvenost njenih kreacija je što koristi vlastite slike, ilustarcije, paterne i sl. aplicira ih na polimernu glinu tehnikom decoupage. Njen nakit možete pogledati i na facebook page-u Jewelry and Stuff by Sabina Pezo 

Ovako izgleda mmm.... scarapbook u Sabininoj interpretaciji.... 


Zahvaljujući ovome dobila sam još bezbroj ideja kako da osvježim svoje fotografije nakita.
Dolazi uskoro i ljepše vrijeme pa ću uvesti manje promjene na fb page-u.
To nekako uvijek dobro dođe, zar ne?

Do idućeg puta...

Srcoliki  mmm.... pozdrav!




Broj komentara: 10:

  1. Odusevila sam se kada sam videla ovo na fejsu,odlican rad,blago tebi :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Bojana! Da, blago se meni, a tek se blago Sabini što sve ovo zna uraditi ;) :D A mogu ti reći da sam već zamislila i tvoje quelling saksije sa cvijećem u ovoj interpretaciji ;)

      Izbriši
  2. Potpuno te razumem! Kad naiđe period kreativnosti nikako ga ne treba prekidati. Samo ti radi i stvaraja, a mi ćemo strpljivo čekati da svoje kreacije podeliš sa nama na blogu, kad budeš imala vremena :)
    Scrapbook je predivan!
    Jedva čekam tvoje tutorijale!

    Srećam rad!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi kreativci se razumijemo ;) Zaista nekad ne znam šta bih prije radila, a nekad dođe period ne bih ništa ni pogledala. Hvala na komplimentu za scrapbook, Sabini je drago da vam se sviđa :))))

      Potrudit ću se da tutorijal bude ubrzo gotov ;)

      Izbriši
  3. Samo ti radi i uživaj u poslu, mi na blogu nećemo nigdje pobjeći :))
    Joj ja svoju fb stranicu totalno uvijek zapostavljam, naprosto nemam vremena o svemu voditi jednako računa, trebao bi mi još jedan čovjek sa strane samo da se bavi svime osim bloga haha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad je čovjek zauzet stvarno ništa ne stigne, vodim devianART stranicu, flickr, blog, fb page, tačno mi treba još jedan radnik :D Razumijemo se totalno! :D

      Izbriši
  4. Hvala Sele na spomenu! Ej, bilo mi je zadovoljstvo raditi na ovom jer sam imala dosta prelijepog materijala. Ako imas jos koju ideju, samo reci :)

    Znam kako je kad zapostavis stranice, meni se to uvijek desava, ali iskreno, nije mi ni mrsko, po citav dan buljim u kompjuter zbog posla i onda jedva cekam da ga vise i ne gledam!

    Pusa! Hvala ostalima na komplimentima za scrapbook :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Reakcije za scrapbook su skroz pozitivne i to mi je drago, što znaći ideš u dobrom pravcu ;) Za ideje ne brini, jedno vrijeme ću te 'daviti' :D Hvala tebi na ovom divnom poklonu! :*

      Izbriši
  5. The happy looking scrapbook page looks fantastic! I love the round shape for the photos :)

    OdgovoriIzbriši